3 erinevat IT-lahendust

Apple´i nutikell

2015 a. 24. aprillil avaldas Apple´i esimese eduka nutikella. Nutikell tegi lihtsamaks ligipääsu igapäevaelu aspektidele. See sisaldab sportimise jälgimist, tervisele orienteeritud võimalusi, telekommunikatsiooni ning integreerub IOS-i ja muude Apple´i toodete ja teenustega. See sai kiirelt enim müüdud kantavaks seadmeks. Tänaseks kannab üle 100 miljoni inimese Apple´i nutikella. 


Esimene Windows

1985 a. 20. novembril publitseeris Microsoft Windows 1.0´i, mille arendust juhtis Microsofti asutaja Bill Gates. See oli esimene personaalarvutite graafiline töökeskkond. Microsoft esitas Windowsi esmakordselt avalikkusele 1983. 10. novembril, nõudes kahte disketiseadet ja 192 KB muutmälu. See oli tähelepanuväärne, kuna see sõltus suuresti hiire kasutamisest, enne kui hiir oli tavaline arvuti seade. Et aidata kasutajatel selle võõra sisestussüsteemiga tuttavaks saada, lisas microsoft mängu "Reversi", mis toetus hiire juhtimisele, et inimesed harjuksid hiirt liigutama.

From Windows 1 to Windows 10: 29 years of Windows evolution | Microsoft | The Guardian

Esimene arvuti

1944. aastal valmis esimene arvuti EDVAC, millel oli salvestatud programm ja mis kasutas esimesena kahendsüsteemi. EDVAC ehitati USA armee ballistikauuringute laboratooriumi jaoks Pennsylvania ülikooli Moore'i elektrotehnikakooli poolt. Arvutil oli ligi 6000 vaakumtoru 12000 dioodi ning see tarbis 56kW energiat. See kattis 45,5m² põrandapindala ja kaalus 7847 kg. Operatiivpersonali täies koosseisus oli kolmkümmend inimest kaheksatunnise vahetuse kohta.



Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kaks erinevat nähtust ajaloost, enne interneti tulekut